Acasa      |          Despre Noi           |          Oferte         |            Bilete de avion             |      Contact

Copyright ® Continental Tour © 2013
    Conform conceptelor turistice, charterul reprezinta un avion inchiriat pentru o calatorie in afara curselor aeriene regulate.

    Acesta poate fi inchiriat de catre o persoana sau o agentie. Daca intri pe site-ul unei companii aeriene gasesti informatii despre aeronavele de tip charter puse la dispozitie spre inchiriere: tip, serie, destinatii posibile, etc. Tot aici gasesti si formularul pe care trebuie sa-l completezi cand soliciti o cerere de inchiriere.

     O a doua semnificatie a termenului se refera la un tip de contract cu avioane sau nave inchiriate de o agentie de turism sau o agentie comerciala. Acest contract permite tarife mai reduse decat pe liniile regulate.
    
      Uneori un zbor charter se face cu o aeronava mare, de tip Boeing sau Airbus. Permite unor persoane individuale sa zboare ieftin pe o anumita ruta si la o anumita data. In alte cazuri cursele charter reprezinta avioane mici, folosite in intregime de o persoana sau o companie, pentru un zbor anume. In acest caz modalitatea de zbor este mai costisitoare.

      Daca  alegi o , pachetul include de regula zbor cu avion charter, transfer de la aeroport la hotel si invers, asistenta turistica, cazare si masa (in functie de tipul de masa ales). Avionul respectiv asigura zboruri spre o anumita destinatie, locurile fiind ocupate de turisti care isi petrec vacanta intr-o anumita perioada in acea destinatie. Pot fi turisti care au cumparat vacanta de la o singura agentie sau de la mai multe. Cand raman cateva de vacanta nevandute, agentiile pot face oferte speciale, cu reduceri, pentru a completa numarul de locuri ramase libere.